Додаткова інформація
Опис: Глиняна форма для випікання бабки, що є одним із різновидів великоднього хліба. Форма зберігається у їдальні Дому Франка.
Додатковий опис: Коментар Маріанни Душар про бабки з перевидання "1-шої української загально-практичної кухні" Ольги Франко з Білевичів (невістки Івана Франка): "А баби – це значно багатша випічка, їх пекли на 30-40, навіть 60 яєць, можуть бути з різного тіста, завжди солодші, ніж паски, з великою кількістю бакалій і запахів. Паски пекли в пасківниках, а баби – у глиняних грубостінних поливаних бабниках, часом із отвором посередині, так що баба мала форму вінка».
Місце зберігання: Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка
Фонд: Науково-допоміжний фонд ЛНМ Івана Франка
Номер одиниці зберігання: 2071 ндф